Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig
B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines

Bestaat er ook een niet-zure vorm van vitamine C?

niet zure vorm van vitamine C

Er zijn verschillende vormen vitamine C als supplement verkrijgbaar. Ascorbinezuur is de meest gebruikte en goedkoopste vorm van vitamine C. Deze is echter niet altijd geschikt omdat veel mensen deze zure vitamine C minder goed verdragen. Vormen van vitamine C die bekend staan als niet-zure vormen zijn: calcium-, magnesium-, natriumascorbaat en ester-C.

Wat is ester-C?

Ester-C is een vorm van calciumascorbaat die al deels geoxideerd is, waardoor dit sneller opgenomen zou worden dan ascorbinezuur en daarnaast ook leidt tot een hogere vitamine-C spiegel in het bloed. Ester-C is niet zuur waardoor het goed verdragen wordt door de spijsverteringsorganen.

Gebufferde vitamine C

Wanneer ascorbinezuur is gekoppeld aan calcium/magnesium wordt dat gebufferde vitamine C genoemd. Deze vorm van vitamine C is net zoals ester-C niet zuur en wordt goed verdragen door de spijsverteringsorganen. Gebufferde vitamine C wordt goed door het lichaam opgenomen.

Liposomale vitamine C

Het woord liposomaal komt van het Latijnse woord lipos wat vet betekent. Bij liposomale vitamine C is de vitamine C verpakt in microscopisch kleine vetbolletjes. Deze bolletjes beschermen de vitamine C tegen het maagzuur, waardoor het beter kan worden opgenomen in het lichaam. Liposomale vitamine C is een vrij nieuwe vorm.

Alles over vitamine C

Kom meer te weten over de functie van vitamine C en uit welke voedingsbronnen je vitamine C kan halen door de pagina over vitamine C te lezen.

niet zure vorm van vitamine C