B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Bestaat er ook een niet-zure vorm van vitamine C?

niet zure vorm van vitamine C

Er zijn verschillende vormen vitamine C als supplement verkrijgbaar. Ascorbinezuur is de meest gebruikte en goedkoopste vorm van vitamine C. Deze is echter niet altijd geschikt omdat veel mensen deze zure vitamine C minder goed verdragen. Vormen van vitamine C die bekend staan als niet-zure vormen zijn: calcium-, magnesium-, natriumascorbaat en ester-C.

Wat is ester-C?

Ester-C is een vorm van calciumascorbaat die al deels geoxideerd is, waardoor dit sneller opgenomen zou worden dan ascorbinezuur en daarnaast ook leidt tot een hogere vitamine-C spiegel in het bloed. Ester-C is niet zuur waardoor het goed verdragen wordt door de spijsverteringsorganen.

Gebufferde vitamine C

Wanneer ascorbinezuur is gekoppeld aan calcium/magnesium wordt dat gebufferde vitamine C genoemd. Deze vorm van vitamine C is net zoals ester-C niet zuur en wordt goed verdragen door de spijsverteringsorganen. Gebufferde vitamine C wordt goed door het lichaam opgenomen.

Liposomale vitamine C

Het woord liposomaal komt van het Latijnse woord lipos wat vet betekent. Bij liposomale vitamine C is de vitamine C verpakt in microscopisch kleine vetbolletjes. Deze bolletjes beschermen de vitamine C tegen het maagzuur, waardoor het beter kan worden opgenomen in het lichaam. Liposomale vitamine C is een vrij nieuwe vorm.

Alles over vitamine C

Kom meer te weten over de functie van vitamine C en uit welke voedingsbronnen je vitamine C kan halen door de pagina over vitamine C te lezen.

niet zure vorm van vitamine C