B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Groenlipmossel

De groenlipmossel (perna canaliculus) is een mosselsoort die voorkomt bij de kust van Nieuw-Zeeland. De mossel dankt zijn naam aan de groene schelprand. De groenlipmossel bevat onder andere omega 3-vetzuren, glucosamine, chondroïtine en verschillende vitamines en mineralen. Naast dat je de groenlipmossel kunt eten, worden extracten hiervan ook verwerkt in voedingssupplementen.

Wat doet Groenlipmossel voor je gezondheid?

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van groenlipmossel. Er zijn aanwijzingen dat groenlipmossel bijdraagt aan soepele gewrichten. Meer wetenschappelijk onderzoek is nodig om dit effect te bewijzen.

Groenlipmossel in voedingssupplementen

Groenlipmossel voedingssupplementen zijn verkrijgbaar in diverse vormen: capsules, tabletten en in vloeibare vorm. Ook zijn er preparaten verkrijgbaar die naast groenlipmossel andere kruiden of vitamines bevatten, zoals kurkuma, boswellia en vitamine C. Met deze toevoegingen ondersteunen ze, naast de gewrichten waar groenlipmossel aan bijdraagt, ook de spieren en het kraakbeen.

Waar moet ik op letten bij gebruik van Groenlipmossel?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend over gebruik van groenlipmossel tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg je arts of apotheker bij medicijngebruik en ziekte.

Goed om te weten

Naast de verschillende toedieningsvormen zijn er ook verschillende doseringen van groenlipmossel in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt.