B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Zilverkaars

Zilverkaars (Cimicifuga racemosa) is een plant. De Indianen gebruikten de wortel traditioneel tijdens de menstruatie en in de overgang. In Nederland wordt zilverkaars verkocht als voedingssupplement.

Wat doet Zilverkaars voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met zilverkaars staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Zilverkaars kan worden gebruikt bij overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten en wisselende stemmingen
  • Het ondersteunt het afweersysteem

Waar moet ik op letten bij gebruik van Zilverkaars?

Er zijn onvoldoende gegevens van gebruik bij kinderen en tijdens zwangerschap en borstvoeding. Het advies voor deze groepen is daarom om geen voedingssupplementen met zilverkaars te gebruiken.

Heb je een leveraandoening of een geschiedenis hiervan? In dat geval is het goed om alert te zijn op verschijnselen van leverschade. Stop in dat geval met gebruik van zilverkaarssupplementen of raadpleeg een arts.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van zilverkaars in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.