B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Zaagpalm

Zaagpalm (Serenoa repens) wordt ook wel de Amerikaanse dwergpalmboom genoemd. Je kan de zaagpalm herkennen aan zijn grote waaiervormige bladeren. In de herfst produceert de dwergpalm donkerrode bessen. De bessen van de zaagpalm bevatten plantensterolen en flavonoïden.

De bessen worden voornamelijk in voedingssupplementen verwerkt vanwege een mogelijk gunstig effect op de prostaat bij mannen.

Wat doet Zaagpalm voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met zaagpalm staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Zaagpalm is goed voor de prostaat en urinewegen
  • Het is goed voor de haargroei
  • Zaagzalm heeft een gunstige invloed op vruchtbaarheid

Waar moet ik op letten bij gebruik van Zaagpalm?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend over gebruik van zaagpalm tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg je arts of apotheker bij medicijngebruik en ziekte.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van zaagpalm in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.