B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Saffraan

Saffraan is afkomstig uit de gedroogde stempel, het bovenste gedeelte van de stamper, van de saffraankrokus (Crocus sativus L.). Saffraan staat bekend als duurste specerij ter wereld. Meer dan 80% van de wereldwijde productie vindt plaats in Iran. In Islamitische landen wordt het in de geneeskunde gebruikt, bijvoorbeeld bij depressies.

Daarnaast wordt saffraan gebruikt voor het kleuren en aromatiseren van eten. Het extract van saffraan is in Nederland als voedingssupplement verkrijgbaar, in vorm van capsules. 

Wat doet Saffraan voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met saffraan staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Saffraan, voor een goede gemoedstoestand, werkt rustgevend
  • Het helpt bij ongemakken rondom de menstruatie
  • Het heeft een gunstige invloed op mannelijke vruchtbaarheid

Waar moet ik op letten bij gebruik van Saffraan?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend over gebruik van saffraan tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg je arts of apotheker bij medicijngebruik en ziekte.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van saffraan in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.