B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Rhodiola

Rhodiola rosea, ook wel rozewortel genoemd, is een plant die bekend staat als een natuurlijke rustgever. De plant kom oorspronkelijk voor in koude bergachtige gebieden in onder andere Noord-Amerika, Noordoos-Europa en Noord-Azië. De wortels van de Rhodiola plant werden traditioneel al gebruikt in stresssituaties.

Wat doet Rhodiola voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met Rhodiola staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie:

  • Rhodiola helpt om evenwichtig te zijn in stresssituaties
  • Het draagt bij aan het concentratievermogen
  • Rhodiola is goed voor de bloedsomloop en de bloeddruk
  • Het heeft een antioxidant werking, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels

Rhodiola behoort tot de zogenaamde fyto-adaptogenen. Deze hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat ze mogelijk het aanpassingsvermogen van lichaam en geest gedurende wisselende omstandigheden kunnen ondersteunen.

Waar moet ik op letten bij gebruik van Rhodiola?

Vermijd gebruik tijdens zwangerschap en raadpleeg een deskundige bij gebruik van medicijnen, zoals antidepressiva en/of slaapmiddelen.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van Rhodiola in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.