B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Passiebloem

Passiebloem (Passiflora incarnata) is behalve een prachtig sierlijke bloem, ook te gebruiken vanwege haar rustgevende eigenschappen.

De passiebloem komt oorspronkelijk uit Amerika. De Indianen gebruikten de stengel, bladeren en bloemen van de plant om de kalmerende invloed op het zenuwstelsel. Ook worden al eeuwenlang de bladeren van de passiebloem gebruikt om thee van te maken. De thee wordt voor het slapen gaan gedronken. Tegenwoordig worden de werkzame stoffen van de passiebloem in voedingssupplementen verwerkt, vaak in combinatie met citroenmelisse en valeriaan.

Wat doet Passiebloem voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met passiebloem staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Passiebloem werkt ontspannend en zorgt dat je evenwichtig bent in stresssituaties, bijvoorbeeld voor een examen
  • Het werkt rustgevend en helpt bij een goede nachtrust

Waar moet ik op letten bij gebruik van Passiebloem?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend over gebruik van passiebloem supplementen tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg je arts of apotheker bij medicijngebruik en ziekte.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van passiebloem in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.