B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Moringa

Moringa is ook wel bekend als de Moringa oleifera. Het is een boom die van nature voorkomt in gebieden rond de Himalaya, bijvoorbeeld in India en Pakistan. Tegenwoordig wordt de boom veel gekweekt in tropische gebieden voor voedingsprogramma’s in Afrika en India, om ondervoeding tegen te gaan. De boom is hiervoor geschikt, omdat hij goedkoop is om te verbouwen en de gedroogde bladeren en vruchten rijk zijn aan vitamines en mineralen.

Wat doet Moringa voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met moringa oleifera staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Draagt bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten

Waar moet ik op letten bij gebruik van Moringa?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend over gebruik van moringa tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg je arts of apotheker bij medicijngebruik en ziekte.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van moringa in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.