B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Monnikspeper

De monnikspeper, in het Latijn ook wel Vitex agnus castus, is de vrucht van een boom die van oorsprong uit mediterraan Europa en Centraal-Azië komt. Tijdens de Griekse en Romeinse oudheid werd monnikspeper gebruikt om voortplantingsziektes bij vrouwen te verhelpen. De naam monnikspeper is afkomstig van monniken. Zij gebruikten het als een kruid bij het koken.

Monnikspeper bevat een aantal actieve stoffen zoals flavonoïden en linolzuur.

Wat doet Monnikspeper voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met monnikspeper staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Monnikspeper helpt bij fysieke ongemakken tijdens menstruatie en/of menopauze
  • Het is goed voor het geheugen en onze cognitieve functie
  • Antioxidant werking, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels

Waar moet ik op letten bij gebruik van Monnikspeper?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend over gebruik van monnikspeper tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg je arts of apotheker bij medicijngebruik en ziekte.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van monnikspeper in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.