B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Maca

Maca is afkomstig van de maca plant (lepidium meyenii) die zijn oorsprong kent in Peru. Deze plant stamt uit dezelfde familie als de knol en de radijs. Maca wortel kan ook gegeten worden, het bevat goede voedingsstoffen zoals sterolen en mineralen. Daarom wordt het tegenwoordig ook verwerkt in voedingssupplementen.

Wat doet Maca voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met maca staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Maca ondersteunt de vrouwelijke hormoon balans tijdens menopauze en draagt zo bij aan behoud van sterke botten
  • Het draagt bij aan een goede geestelijke en fysieke gezondheid
  • Maca is goed voor de kwaliteit van sperma
  • Het draagt bij aan een normale vrouwelijke vruchtbaarheid

Waar moet ik op letten bij gebruik van Maca?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend over gebruik van maca tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg je arts of apotheker bij medicijngebruik en ziekte.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van maca in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.