B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Kattenklauw

Kattenklauw (Uncaria) is een klimplant en dankt haar naam aan de kleine kromme doornen op de takken, die op kattenklauwen lijken. Kattenklauw is afkomstig uit de Amazone, waar het ook wel het ‘heilige kruid van het regenwoud’ wordt genoemd. Indianen gebruikten de binnenkant van de schors en de wortel duizenden jaren geleden al voor ondersteuning van het immuunsysteem.

Tegenwoordig wordt kattenklauw verwerkt in voedingssupplementen, vaak wordt het Engelstalig vermeld op het etiket, namelijk als Cat’s Claw.

Wat doet Kattenklauw voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met kattenklauw staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Kattenklauw ondersteunt het immuunsysteem
  • Het is goed voor soepele gewrichten

Waar moet ik op letten bij gebruik van Kattenklauw?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend over gebruik van kattenklauw tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg je arts of apotheker bij medicijngebruik en ziekte.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van kattenklauw in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.