B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Ginseng

Ginseng (Panax ginseng) is in Azië al duizenden jaren bekend om zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. Panax ginseng wordt ook wel Chinese of Koreaanse Ginseng genoemd. ‘Panax’ betekent ‘alles genezen’, wat de brede werking van ginseng aan geeft.

De wortel van Ginseng

De wortels van de plant bevatten de actieve ingrediënten, ginsenoïden, die positieve gezondheidseffecten kunnen opleveren. Verse Ginsengwortel wordt vaak gedroogd en vermalen tot een poeder. Dit poeder, of een extract hiervan, kan worden verwerkt in voedingssupplementen. De wortel van Ginseng wordt ook vaak verwerkt in koffie en in thee. 

Wat doet Ginseng voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met Ginseng staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Ginseng ondersteunt het immuunsysteem
  • Het geeft meer energie en helpt bij vermoeidheid
  • Antioxidant, ter bescherming van gezonde cellen en weefsels
  • Ginseng is goed voor het concentratievermogen en geheugen
  • Het is goed voor het uithoudingsvermogen bij sporters
  • Het is goed voor hart en bloedvaten en behoud van een normale bloedsuikerspiegel

Waar moet ik op letten bij gebruik van Ginseng?

Bij medicijngebruik

Het gebruik van Ginseng gaat niet goed samen met het gebruik van antistollingsmedicijnen. Gebruik je een antistollingsmiddel? Start dan niet met Ginseng. Gebruik je al Ginseng samen met een antistollingsmedicijn? Laat dan de arts en apotheker of trombosedienst weten dat je deze combinatie gebruikt.

Bekijk voor meer informatie over tegelijk gebruik van medicijnen en voedingssupplementen onze informatiepagina.

Zwangerschap

Vermijd gebruik van Ginseng tijdens zwangerschap.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van Ginseng in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.