B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Gember

Gember (Zingiber officinale) is een wortel die we gebruiken in de keuken als smaakmaker van onze gerechten. Ook staat gember al eeuwenlang bekend om haar belangrijke effecten op de gezondheid. Zo werd in de oude Griekse en Chinese geschiedenis al gemberthee gemaakt voor de maag. In China stond het bekend als een ‘verwarmend kruid’.

Tegenwoordig vindt de meeste productie van gember in China en India plaats. Naast gebruik van gember in eten en thee, wordt het tegenwoordig ook verwerkt in voedingssupplementen.

Wat doet Gember voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met gember staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Gember ondersteunt de spijsvertering en helpt bij een goede maagfunctie, bijvoorbeeld tijdens periodes van reizen of bij zwangerschapsmisselijkheid
  • Het zorgt voor energie bij vermoeidheid
  • Gember ondersteunt het immuunsysteem en heeft een antioxidant werking. Een antioxidant vangt vrije radicalen weg. Dit zijn stoffen die in sommige gevallen een ongunstig effect in je weefsels of cellen kunnen hebben.
  • Het draagt bij aan de gezondheid van het hart en aan een normale bloedsuikerspiegel

Waar moet ik op letten bij gebruik van Gember?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend over gebruik van gember supplementen tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg je arts of apotheker bij medicijngebruik en ziekte.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van gember in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.