B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Duivelsklauw

De plant duivelsklauw (Harpagophytum procumbens) komt veel voor in zuidelijk Afrika en wordt daar gebruikt als kruidengeneesmiddel. Ook in Nederland wordt het kruid gebruikt, vaak als voedingssupplement. De wortels van de plant bevatten de actieve bestanddelen.

Wat doet Duivelsklauw voor je gezondheid?

De volgende gezondheidseffecten kunnen op de verpakking van voedingssupplementen met duivelsklauw staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Duivelsklauw ondersteunt de spijsvertering
  • Duivelsklauw helpt bij het behoud van flexibele gewrichten

Waar moet ik op letten bij gebruik van Duivelsklauw?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend over gebruik van duivelsklauw tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg je arts of apotheker bij medicijngebruik en ziekte. Personen met bloedstollingsproblemen dienen eerst een arts te raadplegen.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van duivelsklauw in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.