Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig
B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines

Cordyceps

Cordyceps, volledig genaamd Cordyceps sinensis, wordt veelal aangetroffen in de hooggebergtes van Tibet en China. Het is een paddenstoel, die parasiteert op de rups van een speciaal soort vlinder. Wanneer de rups opdroogt, na het uitkomen van de vlinder, groeit het paddenstoeltje boven de grond uit. Deze paddenstoeltjes werden vroeger verzameld door Chinezen om hun geneeskrachtige eigenschappen. Ze staan daarom bekend als traditioneel geneesmiddel. In Nederland wordt cordyceps vaak als voedingssupplement verkocht.

Wat doet Cordyceps voor je gezondheid?

De paddenstoel wordt met name in de natuurlijke gezondheidsleer uit India (Ayurveda) gebruikt. Personen die cordyceps gebruiken, geven aan dat zij zich lichamelijk fitter en geestelijk helderder voelen. Wetenschappelijk bewijs voor deze gezondheidseffecten is erg mager.

Waar moet ik op letten bij gebruik van Cordyceps?

Er zijn onvoldoende gegevens bekend over gebruik van cordyceps tijdens zwangerschap en borstvoeding. Raadpleeg je arts of apotheker bij medicijngebruik en ziekte

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van cordyceps in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.