B-vitamines Bètacaroteen Choline Multivitamine Vitamine A Vitamine B1 (thiamine) Vitamine B11 (foliumzuur) Alle vitamines
Borium Calcium Chloride Chroom Fosfor IJzer Jodium Alle mineralen
Artisjok Ashwagandha Astragalus Boswellia Brandnetel Canadese geelwortel Chlorella Alle kruiden
Alfalinoleenzuur (ALA) Alfaliponzuur Algenolie Aminozuren Antioxidanten Arginine Astaxanthine Alle overig

Canadese geelwortel

De Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis), niet te verwarren met gewone geelwortel ofwel kurkuma, is een plant die voorkomt in Noord-Amerika. De wortel van de plant werd van oudsher door de Indianen gebruikt vanwege zijn heilzame eigenschappen.

Wat doet Canadese geelwortel voor je gezondheid?

Het volgende gezondheidseffect kan op de verpakking van voedingssupplementen met Canadese geelwortel staan. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie.

  • Canadese geelwortel kan het immuunsysteem ondersteunen

Waar moet ik op letten bij gebruik van Canadese geelwortel?

Door het effect op het immuunsysteem kun je hoge doseringen van Canadese geelwortel beter niet langdurig combineren met immunosuppressieve medicatie, zoals prednison.

Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Gebruik dan geen supplementen met Canadese geelwortel.

Goed om te weten

Er zijn verschillende toedieningsvormen en doseringen van Canadese geelwortel in voedingssupplementen. Probeer welk supplement en welke dosering voor jou werkt. Kijk voor meer informatie over de verschillende toedieningsvormen en onderzoek naar de effecten van kruiden op de pagina Kwaliteit kruiden.