Nieuws - 18 januari 2018

Welke vitamine is goed voor mijn nagels?

Gezondheid aan de binnenkant vertaalt zich naar de buitenkant. Een goede, evenwichtige voeding is belangrijk voor sterke nagels, stralende haren en een gezonde huid. Zo kan een tekort aan bepaalde vitamines zorgen voor brokkelige of broze nagels. Kunnen jouw nagels extra ondersteuning gebruiken? Lees hieronder welke vitamines en mineralen in het bijzonder een belangrijke rol spelen bij de gezondheid van je nagels.

B-vitamines

Met name vitamine B2 en biotine (vitamine B8) zijn belangrijk voor gezonde nagels, maar ook voor gezond haar en een gezonde huid. Deze vitamines komen vooral in dierlijke producten voor. Omdat B-vitamines samenwerken, kan een vitamine B-complex een goede aanvulling op je voeding zijn, ter ondersteuning van je nagels.

Selenium

Nagels bestaan voornamelijk uit dode cellen, maar aan de basis van de nagel bevindt zich een laag waarin nieuwe cellen worden gemaakt. Hierdoor groeien je nagels. Het mineraal selenium speelt een rol in deze celdeling. Bronnen rijk aan selenium zijn vis en noten, met name paranoten.

Zink

Ook zink speelt een rol in de celdeling. Voldoende inname van zink is belangrijk om je nagels in een normale conditie te houden. Zink komt in kleine hoeveelheden in veel verschillende voedingsmiddelen voor, zoals zuivel, vlees, noten en granen. Gevarieerde voeding is extra belangrijk!

Huid, haar en nagels

Veel mensen lukt het niet om elke dag gevarieerd en gezond te eten, met twee stuks fruit en 250 gram groente. Voor extra ondersteuning kan een supplement met bovenstaande vitamines en mineralen en goede aanvulling zijn. Deze vitamines en mineralen spelen naast een rol in de gezondheid van onze nagels, ook een rol in de conditie van onze huid en haren. Daarom zijn er ook veel supplementen op de markt die voor huid, haar en nagels zijn.