Nieuws - 17 januari 2022

Supplement van het Jaar verkiezing start

Gebruik jij voedingssupplementen? Doe dan nu mee met alweer de zesde editie van de Supplement van het Jaar verkiezing en maak kans op een jaarabonnement +Gezond of GezondNu.

Waarom gebruik jij voedingssupplementen?

Geef hier aan welke vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen jouw favoriet zijn en wat voor jou de reden is om deze te gebruiken. Op 17 februari wordt het Supplement van het jaar 2022 bekend gemaakt en hoor jij of jij een abonnement op +Gezond of GezondNu gewonnen hebt.

We weten allemaal dat goede, gevarieerde voeding bijdraagt aan onze gezondheid. Voedingssupplementen kunnen een wezenlijk onderdeel hiervan zijn. Zeker als je door bijvoorbeeld eenzijdige voeding of een langere periode van stress wel wat extra’s kan gebruiken. Maar ook voor bepaalde groepen, zoals vrouwen die zwanger willen worden, mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, sporters of rokers, kan aanvulling nuttig zijn. Uit onderzoek van Motivaction bleek dat preventie, het voorkomen van ongemakken in de toekomst, voor Nederlanders de voornaamste reden is voor het gebruik van voedingssupplementen. Op de tweede plaats staat het aanvullen van mogelijke tekorten aan voedingsstoffen.

Met de Supplement van het Jaar verkiezing vragen wij jaarlijks aandacht voor het nut van supplementen en de gezondheidswinst die er mee te behalen is. We willen graag van jou weten wat jouw favoriete voedingssupplement is en wat voor jou de voornaamste reden is om deze te gebruiken.

Over de Supplement van het Jaar verkiezing

Voor het zesde jaar op rij organiseert het IVG, het informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid, de Supplement van het Jaar verkiezing. Met deze verkiezing willen we de publieksfavoriet achterhalen en extra in het zonnetje zetten. Het gaat bij deze verkiezing om een soort voedingssupplement en dus niet om een bepaald merk. Vorig jaar was Vitamine D de favoriet, in 2020 won de Multivitamine en in 2019 Kurkuma.