Nieuws - 14 februari 2022

Wat doe jij voor jezelf op Valentijnsdag?

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Misschien verras jij je partner of anonieme liefde vandaag met bloemen, chocolade of zelfs een romantisch diner voor twee? Vandaag is ook een uitstekende dag om jezelf de liefde te verklaren. Hoe kan jij vandaag extra lief zijn voor jezelf en voor je lijf?

Zelfliefde is zelfzorg

Het is je vast opgevallen dat je je lekkerder voelt als je goed voor jezelf zorgt. Wellicht is vandaag een mooie dag om jezelf en je lijf weer eens de liefde te verklaren en te besluiten (weer) wat beter voor jezelf te gaan zorgen. We geven je hieronder een aantal tips om je gezondheid en gemoedstoestand een boost te geven.

Bewegen maakt blij

We worden blij van bewegen. Als we sporten maakt ons lichaam allerlei stoffen aan waarvan we ons goed gaan voelen zoals endorfine, serotonine en dopamine. Dus trakteer jezelf op een fijne sportles. Wat je kan doen om je lijf extra te ondersteunen bij het sporten, lees je hier.

Kijk eens eerlijk naar je voedingspatroon

Eet jij, iedere dag, zo gezond als je zou willen? Of kun je nog wat gezonde veranderingen aanbrengen in je voedingspatroon? Misschien kan je besluiten om dagelijks meer groenten en fruit op het menu te zetten. Vervang je dat koekje bij de koffie door een appel en een handje noten of besluit je vanaf vandaag meer water te drinken en minder koffie en frisdrank. Het gaat er niet zozeer om wat je doet als je maar voor jezelf kiest en wat voor jou een fijne en positieve verandering is.

Voldoende slaap

Naast bewegen en gezonde voeding is voldoende slaap ook een belangrijke om je lekker en fit te voelen. Wie uitgerust wakker wordt begint meteen een stuk lekkerder aan de dag. Heb jij problemen met goed slapen? Lees in dit artikel welke voedingssupplementen jou kunnen ondersteunen.

Kan jouw lijf wel wat extra ondersteuning gebruiken?

Heb jij het idee dat jouw lijf op dit moment wel wat extra steun kan gebruiken? Bijvoorbeeld omdat je een periode van stress achter de rug hebt. Of omdat je veel en intensief sport? Eerder schreven we een artikel over tekorten en hoe je deze voor jezelf kan herkennen of (laten) testen.