Nieuws - 23 november 2020

Voedingssupplementen voor je spieren

Zeker nu we vaker thuis werken is het fijn om er zoveel mogelijk op uit te gaan en voldoende te bewegen. Wandelen, hardlopen, tennissen, fietsen of in de sportschool trainen zijn razend populair om stoom af te blazen en om een gezonde leefstijl na te streven. Ben jij ook lekker bezig, maar heb je soms het gevoel dat je spieren iets extra’s kunnen gebruiken? Welke voedingsstoffen helpen jouw spieren?

Bij een goede training past gezonde voeding. Als je veel energie verbruikt, dan kan je lichaam extra vitamines, mineralen en aminozuren gebruiken.

Voor het verhogen van je energie, versterken of herstellen van je spieren en het ondersteunen van je weerstand is dit een mooi rijtje om in de gaten te houden als je dagelijks behoorlijk actief bent.

Magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal dat zorgt voor meer spierkracht, spierontspanning en het uithoudingsvermogen. Vooral duursport leidt tot extra verlies van magnesium via urine en zweet en tot een verhoogde behoefte aan magnesium. Ook als je vermoeid bent of je je spieren voelt na het sporten, kun je extra magnesium nemen.

Vitamine B-complex

Tijdens het sporten heb je meer energie nodig en zijn B-vitamines belangrijk. De meeste B-vitamines spelen een grote rol bij het vrijmaken van energie uit koolhydraten. We kennen acht soorten B-vitamines (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12) die als combinatie in een vitamine B-complex zitten.

Co-enzym Q10

Je lichaam gebruikt tijdens inspanning co-enzym Q10 voor de energieproductie. Deze natuurlijke stof is betrokken bij het vrijmaken van energie in je cellen en speelt een rol bij je spierkracht en een doelmatig zuurstoftransport.

Aminozuren

Spieren bestaan grotendeels uit eiwitten en aminozuren zijn de bouwstenen. Als je traint ontstaan als het ware scheurtjes in de spieren en kunnen aminozuren helpen om je spieren te herstellen na het sporten.

Creatine

Creatine is een lichaamseigen stof en speelt een rol bij de energievoorziening van spier- en zenuwcellen. Door inname van extra creatine neemt de creatinefosfaat-voorraad toe en dat helpt sporters om beter te presteren tijdens een kortdurende krachtsinspanning.

Multivitamine

Als je een fanatieke sporter bent, dan heb je vaak meer behoefte aan vitamines en mineralen of je zweet een deel uit. Een multivitamine kan mogelijk je verhoogde behoefte aanvullen.