Nieuws - 30 juli 2020

Vitamines en mineralen speciaal voor je haar

In bepaalde periodes droogt je haar sneller uit en kun je last krijgen van droge uiteinden of gespleten haarpunten. Je kunt je haar van buitenaf verwennen met haarproducten. Wist je dat bepaalde vitamines en mineralen van binnenuit zorgen dat je haar sterk blijft, meer glanst of voller wordt?

Gezonde voeding aanvullen met supplementen

Gezonde voeding zit vaak boordevol vitamines en mineralen die goed zijn voor de conditie van je haar. Mocht het niet altijd lukken om voldoende gezond te eten of wil je als ondersteuning van je haargezondheid een supplement nemen? Dan kun je vitamines en mineralen kiezen waarvan bekend is dat ze bijdragen aan het uiterlijk van je haar, denk aan glans, mooi, stevig of dik haar. Of vitamines en mineralen die helpen bij behoud van gezondheid haar, zoals de conditie, haargroei of haarsterkte.

Biotine (vitamine B8)

Biotine werd vroeger vitamine H, van huid, genoemd. Het hoort bij de B-vitamines en houdt je haren sterk en glanzend. Deze vitamine zit in een vitamine B complex, of kan voorkomen in een supplement dat speciaal voor je huid, haar en nagels is samengesteld.

Vitamine B2

 Een andere B-vitamine die belangrijk is voor je haar, een gezonde huid en je nagels is vitamine B2. Het zit vooral in zuivel, vlees en groente, maar komt ook voor in voedingssupplementen.

Vitamine A

Vitamine A is van belang voor de vorming van cellen die in je huid voorkomen en daarom van invloed op de gezondheid van je huid. Deze cellen komen ook voor in je haar en tandvlees. Waarschijnlijk is vitamine A dus ook goed voor je tandvlees en haar, maar hiervoor is meer wetenschappelijk onderzoek nodig.

Seleen

Van seleen, ook wel selenium genoemd, is wetenschappelijk bewezen dat het een effect heeft voor de gezondheid van je haar. Het houdt je haren sterk en is goed voor de conditie en de glans. En dat geldt ook weer voor je nagels.

Zink

Zink is van belang voor de aanmaak van eiwitten en daarmee voor groei en vernieuwing van weefsel. Het speelt een rol bij het gezond houden van huid, haar en nagels. Ook draagt het bij aan de normale haargroei en zorgt voor sterk en glanzend haar.

Koper

Koper is betrokken bij de vorming van pigment van het haar. Pigment geeft kleur aan je haar. Bij een laag pigmentgehalte heeft je haar wat minder kleur. Ook is het zo dat bij het ouder worden de hoeveelheid pigment in je haar afneemt, waardoor je haar grijs wordt.

Speciaal voor haar, huid en nagels

In de winkel zijn supplementen te koop die speciaal voor haar, huid en nagels zijn samengesteld. Als je op het etiket kijkt, dan is de kans groot dat bovenstaande stofjes er voornamelijk inzitten. Wil jij  van binnenuit voor je haar zorgen? Dan kun je een voedingssupplement nemen om je haar te ondersteunen en het gezond, glanzend en mooi te houden.