Nieuws - 16 juli 2015

Supplementen worden gezien als aanvulling

De meerderheid van de supplementengebruikers, zo’n 80%, ziet multivitaminen als aanvulling en niet als vervanging van goede voeding. Supplementen maken volgens hen deel uit van een gezonde levenswijze. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder meer dan 2000 volwassenen uitgevoerd in opdracht van CRN (Council for Responsible Nutrition) en gepubliceerd in Nutrition Journal.

CRN concludeert dan ook dat beleidsmakers en gezondheidsprofessionals voedingssupplementen kunnen aanbevelen zonder bang te hoeven zijn dat de consument het belang van gezond eten uit het oog verliest.

Calcium en vitamine D voor botten

Bijna alle ondervraagden beaamden dat calcium en vitamine D-supplementen bijdragen aan gezonde botten terwijl voeding niet volledig in deze behoefte voorziet. Volgens 87% zorgen multivitamines en mineralen voor een aanvulling als je niet genoeg uit je voeding haalt. Daarnaast vinden de ondervraagden een open gesprek hierover met de huisarts van belang.

Hoe kijkt de consument tegen supplementen aan?

Een aanzienlijk deel van de Amerikanen heeft vitaminetekorten. Zo worden tekorten bij vitamine C, D en E genoemd. Om een gezonde levensstijl te bevorderen, is het van belang dat wetenschappers, beleidsmedewerkers, politici en medici begrijpen hoe consumenten tegen het gebruik van voedingssupplementen kijken. Dit onderzoek geeft daarin inzicht.