Nieuws - 10 januari 2023

Supplement van het Jaar verkiezing 2023

Gebruik jij voedingssupplementen? Je kan weer stemmen op je favoriete voedingssupplement! Doe mee met alweer de zevende editie van de Supplement van het Jaar verkiezing en maak kans op een bladcadeau t.w.v. € 75,-. Stemmen kan tot 16 februari 2023, dan wordt het Supplement van het jaar 2023 bekend gemaakt en hoor jij of je gewonnen hebt

Supplement van het jaar verkiezing

Waarom voedingssupplementen?

Voedingssupplementen bevatten voedingsstoffen die belangrijk zijn voor je gezondheid en het goed functioneren van je lichaam. Veel Nederlanders gebruiken voedingssupplementen om verschillende redenen en hebben hier baat bij. Voor bepaalde groepen, zoals ouderen, kinderen en vrouwen die zanger willen worden of zwanger zijn is er een suppletieadvies van de overheid. Denk hierbij aan vitamine D voor ouderen en foliumzuur voor zwangere vrouwen. Daarnaast kan een aanvulling op de voeding nuttig zijn voor sporters, rokers, mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen. Lukt het je bijvoorbeeld niet om elke week vette vis te eten, dan is een supplement met omega-3 vetzuren een goede aanvulling. Ook bij eenzijdige voeding of een langere periode van stress kan je wat extra’s gebruiken. Veel mensen gebruiken voedingssupplementen voor een specifiek doel, zoals vitamine C of een Echinacea kruidenpreparaat voor ondersteuning van de weerstand.

Waarom de Supplement van het Jaar verkiezing?

We weten allemaal hoe belangrijk goede en gevarieerde voeding is voor onze gezondheid. Wij vinden dat voedingssupplementen hier een belangrijk onderdeel van zijn, en dat het belang van voedingssupplementen voor onze gezondheid meer aandacht mag verdienen. Daarom organiseren wij jaarlijks de Supplement van het Jaar verkiezing, waarmee we de publieksfavoriet achterhalen en deze extra in het zonnetje zetten. Het gaat bij deze verkiezing om het soort voedingssupplement en niet om een bepaald merk. We willen graag van jou weten wat jouw favoriete voedingssupplement is en wat voor jou de voornaamste reden is om deze te gebruiken.

Wat is jouw favoriet?

Geef hier aan welk voedingssupplement jouw favoriet is en wat voor jou de reden is om deze te gebruiken.

Welke voedingssupplementen wonnen eerder?

Bekijk hier meer informatie over de eerdere edities van de Supplement van het Jaar verkiezing.

Over het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid

Het Informatiecentrum voedingssupplementen & gezondheid (IVG) informeert hoe voedingssupplementen, als onderdeel van gezonde voeding, bijdragen aan gezondheid. Op een wetenschappelijk onderbouwde manier informeren we over het nut en de veiligheid van vitamines, mineralen, kruiden en overige voedingssupplementen. Het belangrijkste nieuws over voedingssupplementen, zoals aanbevelingen van de Gezondheidsraad, wetenschappelijke onderzoeken en trends volgen we nauwkeuring.


Bekijk de Q&A voor meer informatie over de verkiezing.