Nieuws - 25 januari 2021

Nieuwe informatie over tegelijk gebruik medicijnen en supplementen

De pagina over medicijnen en voedingssupplementen is verder aangevuld. Op deze pagina kan je zien bij welke veel gebruikte medicijnen je alert moet zijn op het ontstaan van een tekort aan vitamines of mineralen. En je leest welke voedingssupplementen de werking van medicijnen kunnen veranderen.

Tekort aan vitamines en mineralen

Medicijnen en voedingssupplementen kunnen elkaar beïnvloeden. Sommige medicijnen kunnen de opname van voedingsstoffen in het lichaam verminderen. Bij lang gebruik van medicijnen kan dan een tekort aan vitaminen of mineralen ontstaan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het gebruik van bepaalde pijnstillers en statines.

Wisselwerking

Ook kunnen door gebruik van bepaalde voedingssupplementen sommige medicijnen sterker of minder werken, of zelfs niet meer werken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer iemand rhodiola supplementen gebruikt in combinatie met antidepressiva.

Artikelen met meer informatie

Bekijk hier de ge├╝pdatete infographic. De komende tijd zullen we jullie met artikelen over de nieuwe adviezen informeren.

De informatie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen NPN (branchevereniging voor voedingssupplementen) en de Universiteit van Maastricht.