Nieuws - 1 december 2020

Met deze 4 tips houd jij een winterdip buiten de deur

De winter komt eraan. De dagen worden steeds korter en buiten is het koud en nat. Voor veel mensen brengt de overgang naar de herfst en winter ook een mentale verandering. Zo kan je je minder energiek en vrolijk voelen in deze periode. Maar hier kun je wat aan doen. Met onderstaande tips houd jij de winterdip buiten de deur!

Tip 1: Beweeg

Het blijft één van de meest voor de hand liggende tips: blijf in beweging. Door het gure weer is de verleiding groot om met een dekentje op de bank te gaan liggen. Probeer dit alleen niet elke avond te doen. Kies een paar momenten in de week uit waarop je gaat sporten of een rondje wandelt of fietst. Of ga binnen bewegen, denk aan een ritje op een hometrainer of een yogasessie. Je zult merken dat je je daarna vaak een stuk beter voelt.

Tip 2: Ga naar buiten

Frisse lucht doet wonderen. Maak bij mooi weer een boswandeling en geniet van de natuur. Door elke dag even buiten te zijn wanneer de zon schijnt, voel je je niet alleen energieker, het zorgt er ook voor dat je lichaam door de zon een kleine hoeveelheid vitamine D aanmaakt. Dit is vooral het geval in het voorjaar, de zomer en het najaar. In de winter staat de zon te laag en is onvoldoende krachtig om vitamine D aan te maken. Als aanvulling op je voeding kan je dan kiezen voor een vitamine D supplement.

Tip 3: Pas je voedingspatroon aan

Een goede voeding blijft de basis. Het eten van voldoende groente en fruit, boordevol vitamines en mineralen zorgt ervoor dat jouw lichaam de juiste brandstoffen binnenkrijgt. Bijvoorbeeld voor het vrijmaken van energie uit je voeding en een goede geestelijke veerkracht. Het eten van fastfood geeft op de korte termijn misschien voldoening, maar op langere termijn levert het onvoldoende voedingsstoffen. Wanneer je niet dagelijks aan je portie groenten en fruit komt, kan een voedingssupplement, bijvoorbeeld een multivitamine of een B-complex, een nuttige aanvulling zijn.

Tip 4: Zoek ontspanning en maak het thuis gezellig

Als laatste is het ook in de wintertijd belangrijk om lekker te ontspannen. Hierdoor kom je mentaal tot rust en kan je jezelf weer opladen. Neem een warm bad of kijk een leuke film. En vergeet het vooral thuis niet gezellig te maken, bijvoorbeeld met wat extra lampjes.