Nieuws - 19 januari 2021

Een droge huid en gespleten haarpunten?

Het is winter, we zitten veel binnen, de verwarming brandt en de luchtvochtigheid is vaak laag. Dit resulteert al snel in een wat droge of schrale huid en gespleten haarpunten. Wil jij beter voor je huid en haren zorgen in deze tijd? Lees dan zeker even onze tips voor een minder droge huid en voor verzorgde haren.

Verwarming wat lager

Zet als eerste thuis de verwarming wat lager en zorg voor voldoende planten in huis. Ook kun je een bakje water op de verwarming zetten. Beide dingen zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid in huis net wat hoger wordt, waardoor je huid minder snel droog wordt.

Goede verzorging

Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk om je huid goed te verzorgen. Koop een voor jou geschikte huidverzorging, zonder al te veel parfum en smeer je huid regelmatig in. Daarnaast kan je ook je haar verzorgen met bijvoorbeeld een masker, om in deze tijd de kans op uitdroging te verminderen.

Welke vitaminen zijn goed voor huid en haar?

Wist je dat je huid en haar ook voedingsstoffen nodig hebben om binnenuit om gezond te blijven? Bij mensen die een tekort hebben aan bepaalde vitamine is de huid vaak doffer en kan het haar uitvallen. In dit artikel gaan we in op vijf belangrijke voedingsstoffen voor de huid. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C, vitamine A, biotine of koper.

Veel van deze voedingstoffen zijn ook belangrijk voor de gezondheid van je haar. Daarnaast kan je bijvoorbeeld denken aan zink en selenium. Twee mineralen die zorgen voor sterk en glanzend haar. Lees hier alles over vitaminen voor het haar.