Nieuws - 20 september 2021

De ‘R’ zit weer in de maand – hoe werk jij aan jouw weerstand?

Aankomende week schijnt het zonnetje nog volop, maar de herfst komt er toch echt aan. Dé tijd van het jaar om aan jouw weerstand te werken, zodat je minder vatbaar bent voor allerlei invloeden van buitenaf. Werken aan je weerstand doe je bijvoorbeeld door voldoende te bewegen, gezond te eten, voldoende te ontspannen en te denken aan je hygiëne.

Tips op een rij

Een goede aanvoer van onverzadigde vetten is heel belangrijk voor de Eerder zette het IVG een aantal tips op een rij, waarmee jij aan je weerstand kunt werken. Waarom is beweging zo belangrijk? En met welke vitamines en mineralen uit voeding of voedingssupplementen kun je het beste aan je weerstand werken? Bekijk ons artikel hier.

Feiten of fabels

Veel verhalen doen de ronde over onze weerstand en ons immuunsysteem. Wat zijn eigenlijk feiten en wat zijn fabels? Word je bijvoorbeeld verkouden van de kou? En ondersteunen extra vitaminen je weerstand? IVG zocht het uit.

De belangrijkste voedingsstoffen

Vaak schrijven we over de gezondheidseffecten van vitamine D en vitamine C. Dit zijn misschien wel de bekendste weerstand-vitamines. Vitamine C komt veel voor in groente en fruit en is belangrijk voor veel processen in het lichaam. Vitamine D maken we aan door zonlicht, via onze huid. Omdat de zon in de herfst en wintermaanden veel minder krachtig schijnt, is het goed extra aandacht te besteden aan vitamine D suppletie.

Maar er zijn meer vitamines en mineralen die je kunnen helpen bij het ondersteunen van je immuunsysteem. De top 10 vind je hier.

Daarnaast zijn er ook kruidensupplementen te koop die je weerstand kunnen ondersteunen. Is de werking van kruiden op de weerstand wetenschappelijk bewezen? Deze vraag komt vaak terug in de media. IVG zette alle informatie op een rij. IVG zette alle informatie op een rij.