Nieuws - 26 februari 2018

De kennis van artsen over supplementen

‘Mijn arts wil niets van supplementen weten. Wat kan ik hier aan doen en bij wie kan ik terecht?’

Deze vraag werd aan ons door een gebruiker van supplementen gesteld. Veel artsen hebben tijdens hun opleiding weinig geleerd over het gebruik van supplementen voor de bevordering van de gezondheid. Dit is erg lastig als jij hier als patiënt toch vragen over hebt. Gelukkig zijn er steeds meer artsen die hier wel meer kennis over hebben. Ook wordt er op de opleiding meer aandacht aan besteed.

Raadpleeg een expert

Mocht jouw arts toch niet voldoende informatie kunnen geven over supplementen, dan is het handig om een orthomoleculair diëtist te raadplegen. Deze diëtisten kijken naar een passende voeding met de benodigde voedingsstoffen, die aansluiten bij jouw levensstijl. Daarnaast hebben ze veel kennis met betrekking tot de verschillende stoffen in voedingssupplementen. Informatie is ook te vragen bij de orthomoleculaire arts, drogist, reformzaak, apotheek en natuurdiëtisten. Ook geven verschillende webshops persoonlijk advies. Daarnaast kun je op deze pagina per supplement lezen wat het doet en waar het voor is.

Lees het etiket bij medicatie

Let op! Ben je onder behandeling van een arts en krijg je medicatie? Kijk dan altijd op het etiket of er een waarschuwing staat voor supplementengebruik bij bepaalde geneesmiddelen en lees de bijsluiter van het geneesmiddel. Raadpleeg bij twijfel je behandeld arts, therapeut of apotheek.