Zwanger

Wil je zwanger worden of ben je het al? Voor jouw conditie en de gezondheid van je toekomstige kindje is aandacht voor je voeding van belang. Gezonde voeding kan met een voedingssupplement aangevuld worden. Zo is extra foliumzuur van belang voor de aanleg van de hersenen en het ruggenmerg van de baby.

Foliumzuur

Extra foliumzuur is nodig voor een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby en draagt bij tot de groei van de foetus. Het voorkomt een open ruggetje. Ongeveer 4 weken voor een mogelijke bevruchting start je met de extra inname van foliumzuur, tot de achtste week van de zwangerschap.

Vitamine D

Vrouwen die zwanger zijn, hebben extra vitamine D nodig voor een goede botopbouw van het kind. Via de voeding is dit vaak niet haalbaar. Een vitamine D supplement of vitamine D in een multivitamine kan in de extra behoefte voorzien.

Vitamine A

Voor de groei van de baby, is de behoefte aan vitamine A tijdens de zwangerschap hoger. Maar te veel vitamine A (dagelijks meer dan 3.000 microgram) kan schade toebrengen aan het kindje.

Multivitamine

Van veel vitamines en mineralen is tijdens de zwangerschap iets extra nodig. Een multivitamine speciaal voor zwangere vrouwen kan een zinvolle aanvulling zijn op de dagelijkse voeding.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zitten vooral in vette vis. Ze zijn van belang voor de aanleg van hersenen, zenuwstelsel en de ogen van het ongeboren kind. Met visoliesupplementen kan de inname van omega-3 vetzuren eenvoudig worden verhoogd.