Volwassenen

Als volwassene maak je vele fases in je leven door. Soms zit je lekker in je vel en loopt alles goed. En soms kan je wel wat extra’s gebruiken. Bovendien is elk mens uniek en leeft, eet en beweegt iedereen anders. De voedingsbehoefte verschilt daarom per persoon.
In het algemeen kunnen volwassenen baat hebben bij aanvulling van verschillende voedingsstoffen. Voor sommige groepen gelden extra behoeftes en specifieke aanbevelingen. Denk bijvoorbeeld aan zwangere vrouwen, sporters, personen met een donkere huidskleur, vrouwen die een sluier dragen en vegetariërs.
Wat kan jou helpen om dagelijks voldoende belangrijke stoffen binnen te krijgen?

Multivitamine

Om ervoor te zorgen dat je voldoende binnenkrijgt, kan een multi een goede aanvulling zijn op je dagelijkse voeding. Je krijgt op een eenvoudige manier een heel scala aan vitamines en mineralen binnen.

Vitamine C

In stressvolle situaties kan de behoefte aan vitamine C verhoogd zijn en kun je baat hebben bij extra vitamine C. Deze vitamine ondersteunt je afweersysteem en is ook een belangrijke antioxidant, waardoor het je lichaam kan beschermen tegen zogenaamde vrije radicalen.

Vitamine D

Bepaalde groepen volwassenen, zoals mensen met een donkere huidskleur, mensen die veel binnen zitten of vrouwen die een sluier dragen krijgen het advies van de overheid om elke dag 10 microgram vitamine D te slikken.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren EPA en DHA ondersteunen het hart, de bloedvaten en de hersenen. Met visoliecapsules kun je de inname van omega-3 vetzuren verhogen. Zeker goed als je niet één keer per week (vette) vis eet.