Overgang

Ben je in de overgang en ervaar je lichamelijke of mentale ongemakken? Doordat je lichaam en je hormoonhuishouding veranderen kun je last krijgen van overgangsverschijnselen, zoals opvliegers of prikkelbare gevoelens. Bepaalde voedingssupplementen kunnen bijdragen aan vermindering van je ongemakken, zodat je je weer fitter en prettiger gaat voelen.

Vitamine D

De Gezondheidsraad adviseert vrouwen van 50 jaar en ouder om 10 microgram vitamine D per dag te suppleren. Ons lichaam heeft vitamine D nodig voor sterke botten en tanden. Ook is vitamine D belangrijk om je weerstand op peil te houden en om spierkracht te behouden.

Zilverkaars

Zilverkaars kan worden gebruikt bij overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten en wisselende stemmingen.

Isoflavonen

In landen waar mensen veel sojaproducten eten, blijken overgangsverschijnselen minder voor te komen. Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die een vergelijkbare werking hebben als het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Vandaar dat isoflavonen kunnen helpen bij vrouwen met overgangsverschijnselen. Ook werkt het waarschijnlijk positief op de botgezondheid.