Ouderen

Als je ouder wordt verandert er van alles in je lichaam en wijzigt je leefpatroon. Stoffen uit voeding worden naarmate de leeftijd vordert soms minder makkelijk opgenomen. Je stofwisseling, huid, botten en gewrichten veranderen ook en je kunt een grotere behoefte krijgen aan voedingsstoffen. Welke voedingssupplementen kun je gebruiken als ouder wordt?

Vitamine D

Vrouwen en mannen boven de 70 jaar hebben 20 microgram extra vitamine D per dag nodig.
De Gezondheidsraad adviseert vrouwen van 50 jaar en ouder om 10 microgram vitamine D per dag te suppleren. Ons lichaam heeft vitamine D nodig voor sterke botten en tanden. Ook is vitamine D belangrijk om je weerstand op peil te houden en om spierkracht te behouden.

Vitamine B12

Ouderen kunnen vitamine B12 minder goed opnemen, omdat de productie van maagzuur en de intrinsieke factor afneemt bij het ouder worden. Door extra inname van vitamine B12 kunnen de fitheid en concentratie gunstig worden beïnvloed.

Glucosamine

Glucosamine kan een rol spelen bij het behoud van soepele gewrichten. Op oudere leeftijd kan het vermogen om deze bouwstof aan te maken verminderen.

Co-enzym Q10

De concentratie Co-enzym Q10 in je lichaam vermindert naarmate je ouder wordt. Het kan dan zinvol zijn om een supplement met Q10 te slikken.