Jonge kinderen

Jonge kinderen ontwikkelen hun smaak in een rap tempo. En ze hebben snel door wat ze wel en niet lekker vinden. Helaas lukt het niet altijd om ze gezond en gevarieerd te laten eten. Voor kinderen tot 4 jaar is het advies van de overheid om extra vitamine D te slikken. Wat kan jouw jonge kind nog meer gebruiken om goed te kunnen groeien?

Vitamine D

Voor de opbouw van botten en tanden hebben baby’s en kinderen tot 4 jaar elke dag een supplement met 10 microgram vitamine D nodig.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zitten vooral in vette vis en zijn van belang voor de hersenen en het zenuwstelsel. Er wordt veel onderzoek gedaan naar een gunstige invloed op concentratie, gedrag en leervermogen van kinderen. Jonge kinderen eten veelal niet veel vis. Met visoliecapsules kun je de inname van omega-3 vetzuren verhogen.

Multivitamine

Een multi kan voor kinderen een zinvolle aanvulling zijn, bijvoorbeeld voor slechte eters. Maar een multi kan meer doen dan tekorten in de voeding aanvullen. Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van een multi de weerstand van kinderen kan verhogen. De basis blijft altijd een goede en gevarieerde voeding.