Baby’s

Baby’s groeien in het eerste jaar supersnel. Goede voeding met de juiste bouwstoffen is belangrijk voor hun ontwikkeling. Pasgeboren baby’s krijgen vaak borstvoeding en dan is het soms lastig om te ontdekken of ze genoeg binnenkrijgen. De overheid adviseert welke vitamines en voedingsstoffen jouw baby extra nodig heeft.

Vitamine K

Vitamine K is voor baby’s belangrijk voor een goede bloedstolling. Baby’s die borstvoeding krijgen, hebben de eerste drie maanden 150 microgram extra vitamine K per dag nodig. Flesvoeding bevat vaak voldoende vitamine K, er is dan geen extra vitamine K nodig.

Vitamine D

Voor de opbouw van botten en tanden hebben baby’s, borst of flesgevoed, elke dag een vitamine D supplement met 10 microgram nodig. Dit omdat baby’s niet voldoende hebben aan de hoeveelheid vitamine D die in de basisvoeding zit.

Probiotica

Wanneer een baby via een keizersnede wordt geboren kan een aanvulling met probiotica nuttig zijn. Bij een geboorte via de natuurlijke weg krijgt de baby namelijk goede bacteriën van de moeder mee. Er bestaan probiotica speciaal voor kinderen, die je al vanaf de geboorte kunt geven.