Sporten

Sporten vergt veel van je lichaam. Voldoende training en gezonde voeding vormen de basis om een goede sportprestatie te leveren. Extra voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en aminozuren uit supplementen kunnen je helpen bij het opbouwen van weerstand, het verstevigen of herstellen van spieren of het verhogen van de energieproductie.

Magnesium

Magnesium is gunstig voor meer spierkracht, spierontspanning en het uithoudingsvermogen. Sport, vooral duursport, leidt tot een verhoogde behoefte en tegelijk tot extra verlies van magnesium via urine en zweet. Ben je vermoeid of voel je je spieren na het sporten, dan kun je baat hebben bij extra magnesium.

Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen voor eiwitten. Spieren bestaan grotendeels uit eiwitten. Door training ontstaan er als het ware scheurtjes in de spieren. Aminozuren kunnen helpen bij het herstel van je spieren na sport.

Creatine

Creatine is een lichaamseigen stof. Inname van extra creatine helpt sporters om beter te presteren tijdens een kortdurende krachtsinspanning. Het speelt een rol bij de energievoorziening van spier- en zenuwcellen.

Co-enzym Q10

Co-enzym Q10 is een natuurlijke stof die betrokken is bij het vrijmaken van energie in onze cellen. Mensen die zich meer dan gemiddeld moeten inspannen gebruiken vaak Q10 voor de energieproductie, voor meer spierkracht en een doelmatig zuurstoftransport. Co-enzym Q10 is ook een belangrijke antioxidant.