Gewicht verliezen

Het is algemeen bekend dat minder of gezonder eten en meer bewegen helpen om af te vallen. Er zijn ook voedingssupplementen die je kunnen helpen om je vetverbranding te verhogen of je hongergevoel te verminderen. Je kunt ze als steun in de rug gebruiken wanneer je gewicht wilt verliezen. Combineer voedingssupplementen altijd met gezondere voeding en beweging.

Groene thee

Groene thee bevat van nature veel polyfenolen. De belangrijkste polyfenolen zijn catechinen. Enkele gezondheidsvoordelen van catechinen zijn dat ze je helpen op gewicht te blijven en de vetstofwisseling ondersteunen. Groene thee supplementen kunnen hierdoor helpen bij het afvallen.

CLA

CLA, Conjugated Linoleic Acid, komt van nature voor in onze voeding, vooral in zuivelproducten zoals melk en yoghurt. Ook is het aanwezig in moedermelk. Er zijn aanwijzingen dat CLA een rol speelt in het verminderen van vetmassa.

Spirulina

Spirulina is een alg die een heel scala aan vitamines, mineralen en eiwitten bevat. Om die reden wordt het gebruikt als aanvulling op de voeding, bijvoorbeeld bij zeer laagcalorische diëten. Ook zijn er aanwijzingen dat spirulina het hongergevoel vermindert en gewichtsbeheersing ondersteunt.