Beauty

Voor het behoud of verkrijgen van gezonde en vooral sterke nagels kan je lichaam extra vitamines en mineralen gebruiken. Ook je haar en huid hebben baat bij vitamines en mineralen, die ervoor kunnen zorgen dat je huid er gladder uit gaat zien en je haar glanst en voller wordt. Welke supplementen kun je als aanvulling op gezonde voeding nemen voor je uiterlijk?

Vitamine B2

Vitamine B2 is belangrijk voor haar, een gezonde huid en nagels. Vitamine B2 zit vooral in zuivel, vlees en groente. Maar ook in voedingssupplementen komt vitamine B2 voor.

Biotine

Biotine hoort bij de B-vitamines, stimuleert de haargroei, helpt de huid gezond te houden en mogelijk ook de nagels. Vroeger werd biotine ook wel vitamine H, van huid, genoemd.

Zink

Zink is van belang voor de aanmaak van eiwitten en daarmee voor groei en vernieuwing van weefsel. Het speelt een rol bij het gezond houden van huid, haar en nagels.

Vitamine A

Vitamine A is van belang voor de vorming van cellen die in je huid voorkomen en daarom belangrijk voor de gezondheid van je huid. Deze cellen komen ook voor in je haar en tandvlees. Waarschijnlijk is vitamine A dus ook goed voor je tandvlees en haar, maar hiervoor is meer wetenschappelijk onderzoek nodig.