Zwanger

Je bent zwanger en recent al begonnen met het slikken van foliumzuur, zodat het risico op een open ruggetje bij de baby kleiner wordt. Maar er zijn meer adviezen over voeding en gezondheid tijdens de zwangerschap.

Tijdens een zwangerschap zijn meer voedingsstoffen nodig. Gezonde voeding kan met een voedingssupplement aangevuld worden. Voor, tijdens en na de zwangerschap. Dit ondersteunt de gezondheid van moeder en baby. Tijdens en zelfs voorafgaand aan een zwangerschap zijn diverse extra’s nodig.

Foliumzuur

Extra foliumzuur is nodig voor een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby en draagt bij tot de groei van de foetus. Het voorkomt een open ruggetje. Ongeveer 4 weken voor een mogelijke bevruchting start je met de extra inname van foliumzuur, tot de achtste week van de zwangerschap.

Vitamine D

Vrouwen die zwanger zijn, hebben extra vitamine D nodig voor een goede botopbouw van het kind. Via de voeding is dit vaak niet haalbaar. Vitamine D of vitamine D in een multivitamine kan in de extra behoefte voorzien.

Vitamine A

Voor de groei van de baby, is tijdens de zwangerschap de behoefte aan vitamine A hoger. Maar te veel vitamine A (dagelijks meer dan 3.000 microgram) kan schade toebrengen aan het kindje.

Multivitamine

Van veel vitamines en mineralen is tijdens de zwangerschap iets extra nodig. Een multivitamine speciaal voor zwangere vrouwen kan een zinvolle aanvulling zijn op de dagelijkse voeding.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zitten vooral in vette vis. Ze zijn van belang voor de aanleg van hersenen, zenuwstelsel en de ogen van het ongeboren kind. Met visoliecapsules kan de inname van omega-3 vetzuren eenvoudig worden verhoogd.

Probiotica

Er zijn aanwijzingen dat probiotica tijdens de zwangerschap gunstig zijn voor de ontwikkeling van het afweersysteem en de darmflora van de baby.

Zink

Zink speelt een rol bij de vruchtbaarheid. Dit geldt voor zowel vrouwen als mannen.