Presteren met de nodige stress

Heb je een druk leven, met soms ook flinke zorgen? Bij veel stress ligt concentratieverlies op de loer. Ook lukt het je niet altijd om te ontspannen.

Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om met stress om te gaan. Naast een gezonde leefstijl en bewegen kunnen supplementen nuttig zijn.

Vitamine C

Bij stress is de behoefte aan vitamine C verhoogd. In stressvolle situaties kan de hoeveelheid vrije radicalen in het lichaam sterk toenemen. Met antioxidanten, zoals vitamine C, ontstaat een betere bescherming tegen deze vrije radicalen.

Magnesium

Ook zijn er aanwijzingen dat bij inspanning en stress de magnesiumbehoefte hoger is. Magnesium is betrokken bij de overdracht van zenuwprikkels in de hersenen. Bij geestelijke inspanning kan magnesium wat ontspanning geven.

Valeriaan

Valeriaan heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel. Daarom zijn supplementen met deze plant goed te gebruiken bij geestelijke spanning en stresssituaties.

Rhodiola

Een natuurlijke rustgever wordt Rhodiola ook wel genoemd. Bij stressvolle situaties, vermoeidheid, spanning en inspanning heeft deze plant een positief effect op weerstand, energieniveau, aandacht en concentratie.