Gevoelige darmen

Regelmatig spelen je darmen op. Je hebt last van gevoelige darmen of moet vaker dan normaal naar de WC. Hoe kan je jouw lichaam ondersteunen?

De darmen spelen een grote rol in je gezondheid. Ze zijn belangrijk voor de vertering van ons voedsel, de opname van voedingsstoffen en de weerstand. De belangstelling voor de darmen vertaalt zich naar meer aandacht voor onder andere probiotica, inuline en chlorella.

Probiotica

Probiotica zijn gunstige bacteriestammen die een goede darmflora bevorderen. Dit is belangrijk voor de spijsvertering en weerstand. Het gebruik van probiotica kan zinvol zijn bij slecht eten, reizen of bij een antibioticakuur. Het helpt de ontlasting dikker te maken of juist zachter.

Inuline

Inuline behoort tot de prebiotica. In de dikke darm stimuleren ze selectief de groei en activiteit van (goede) bacteriën. Inuline komt van nature voor in cichorei, aardpeer, dahlia, paardenbloem, schorseneer en artisjok.

Chlorella

Chlorella is een groene alg waar veel voedingstoffen inzitten. Zo bevat het vitamines, mineralen, eiwitten en actieve plantenstoffen als carotenoïden. Chlorella dankt haar naam aan het feit dat het zeer rijk is aan chlorofyl (bladgroen). Chlorofyl heeft een gunstige invloed op allerlei functies in het lichaam, zo ook de darmwerking.