Gezond afvallen

Heb je overgewicht en baal je hiervan? Je bent zeker niet de enige. Veel Nederlanders zoeken naar een gezonde manier om gewicht te verliezen. Gezonde voeding, met voldoende voedingsstoffen, is dan belangrijk.

Afvallen blijkt vaak moeilijk vol te houden. Gezond afvallen doe je niet door een paar dagen minder te eten en een zeer streng dieet is vaak gedoemd te mislukken. Probeer langzaam af te vallen, dan heb je meer kans dat het lukt en je lichaam past zich dan beter aan. De truc is om een aantal kleine aanpassingen aan te brengen in je eetgedrag. Ook meer bewegen is belangrijk.

Er zijn verschillende voedingssupplementen beschikbaar voor mensen die aan de lijn doen. Van ingrediënten als groene thee, CLA en chroom zijn aanwijzingen dat deze de vetverbranding verhogen of het hongergevoel verminderen. Voedingssupplementen met deze stoffen zijn in te zetten als onderdeel van een programma om af te vallen. Aan te bevelen is dit te combineren met lichaamsbeweging én een gezonde voeding met wat minder calorieën.

Groene thee

Groene thee bevat van nature veel polyfenolen. De belangrijkste polyfenolen zijn catechinen. Enkele gezondheidsvoordelen van catechinen zijn dat ze je helpen op gewicht te blijven en de vetstofwisseling ondersteunen. Groene thee supplementen kunnen hierdoor helpen bij het afvallen.

Chroom

Er is veel onderzoek over de rol van chroom bij afvallen en het verminderen van het hongergevoel. Maar voor harde conclusies is meer onderzoek nodig. Een voedingssupplement met chroom kan als ondersteuning worden gebruikt wanneer je af wilt vallen.

CLA

CLA, Conjugated Linoleic Acid, komt van nature voor in onze voeding, vooral in zuivelproducten zoals melk en yoghurt. Ook is het aanwezig in moedermelk. Er zijn aanwijzingen dat CLA een rol speelt in het verminderen van vetmassa.

Multivitamine

Als je aan de lijn doet is het mogelijk dat je minder vitamines en mineralen binnenkrijgt dan voorheen. Een gevarieerde voeding is erg belangrijk. Een multivitamine kan als aanvulling worden gebruikt, om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.