Stress

Als je last hebt van stress of onder druk moet presteren, dan verg dit veel van je lichaam. Er zijn aanwijzingen dat de behoefte aan vitamines en mineralen dan verhoogd zijn. Kruiden kunnen helpen om je geestelijk beter te ontspannen gedurende inspannende periodes of stresssituaties. Welke supplementen kunnen jou ondersteunen tijdens stress?

Vitamine C

Het is bekend dat bij stress de behoefte aan vitamine C verhoogd is. Bekende bronnen van vitamine C zijn fruit en groente. Daarnaast zijn er diverse voedingssupplementen. Deze zijn zinvol als het je niet lukt dagelijks 2 stuks fruit en 250 gram groente te eten of als je iets extra’s kunt gebruiken, zoals in stresssituaties.

Magnesium

Er zijn aanwijzingen dat bij inspanning en stress de magnesiumbehoefte verhoogd is. Dan kun je baat hebben bij wat extra magnesium.

Antioxidanten

Bij stresssituaties kan de hoeveelheid vrije radicalen in je lichaam sterk toenemen. Met antioxidanten ontstaat een betere bescherming tegen deze vrije radicalen.

Valeriaan

Valeriaan heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel. Daarom zijn supplementen met deze plant goed te gebruiken bij geestelijke spanning en stresssituaties. Of wanneer je opziet tegen een examen.

Rhodiola

Rhodiola is een plant die ook wel natuurlijke rustgever wordt genoemd. Een voedingssupplement met rhodiola kan bij stresssituaties ondersteuning bieden voor je weerstand, energie en alertheid. Rhodiola kan ook ingezet worden bij jetlag en gedurende nachtdiensten.