Sporten

Als je regelmatig sport of topsporter bent, dan vraag je een grote prestatie van je lichaam. Naast goede training is gezonde voeding belangrijk. Extra energie, maar ook een groot aantal vitamines, mineralen en aminozuren zijn welkom. Wat kan jou helpen bij het verhogen van je energie, verstevigen of herstellen van je spieren en het ondersteunen van je weerstand?

Multivitamine

Een multivitamine vult mogelijke tekorten met de voeding aan. Omdat fanatieke sporters meer vitamines en mineralen verbruiken en uitzweten, is een multivitamine een goede aanvulling.

Vitamine B-complex

De meeste vitamines uit de B-familie spelen een grote rol bij het vrijmaken van energie uit koolhydraten. Aangezien je tijdens het sporten meer energie nodig hebt, zijn B-vitamines belangrijk.

Magnesium

Magnesium voor meer spierkracht, spierontspanning en het uithoudingsvermogen. Sport, vooral duursport, leidt tot verhoogde behoefte en tegelijk tot extra verlies via urine en zweet. Ben je vermoeid of voel je je spieren na het sporten, dan kun je baat hebben bij extra magnesium.

Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen voor eiwitten. Spieren bestaan grotendeels uit eiwitten. Door training ontstaan er als het ware scheurtjes in de spieren. Aminozuren zijn mogelijk nodig om je spieren te herstellen na sport.

Creatine

Creatine is een lichaamseigen stof. Inname van extra creatine helpt sporters om beter te presteren tijdens een kortdurende krachtsinspanning. Het speelt een rol bij de energievoorziening van spier- en zenuwcellen.

Co-enzym Q10

Co-enzym Q10 is een natuurlijke stof die betrokken is bij het vrijmaken van energie in onze cellen. Mensen die zich meer dan gemiddeld moeten inspannen gebruiken vaak Q10 voor de energieproductie, voor meer spierkracht en een doelmatig zuurstoftransport. Co-enzym Q10 is ook een belangrijke antioxidant.