Weerstand

Je immuunsysteem, dat zorgt voor een goede weerstand, ruimt iedere dag ongewenste stoffen in je lichaam op en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Gezonde voeding, lekker bewegen, een frisse neus halen, goed slapen en stress vermijden zijn belangrijk voor dit afweersysteem. Welke vitamines en andere supplementen hebben een positieve invloed op je weerstand?

Vitamine C

Dagelijks heb je vitamine C nodig om je weerstand op peil te houden. Soms lukt het even niet om voldoende groente en fruit te eten en is een voedingssupplement met vitamine C een goede aanvulling. Eventueel in een hogere dosering.

Multivitamine

Voedingsstoffen die je weerstand ondersteunen zijn vitamine A, B, C, D, E en de mineralen ijzer, selenium en zink. Een multivitamine met al deze voedingstoffen is erg geschikt. Je krijgt op een eenvoudige manier een heel scala aan vitamines en mineralen binnen.

Probiotica

Misschien klinkt het eng, maar je darmen zitten vol met bacteriën. Probiotica zijn goede bacteriën in supplementen en yoghurtdrankjes, voor een goede balans in je darmbacteriën. Dit is mogelijk goed voor de weerstand. Het gebruik van probiotica kan nuttig zijn tijdens stressvolle periodes of bij antibiotica gebruik.

Echinacea

Veel mensen nemen een supplement met echinacea wanneer hun weerstand ondersteuning kan gebruiken. Stoffen uit deze plant kunnen mogelijk het immuunsysteem versterken.