Spieren

De spieren zijn erg belangrijk voor onze fitheid. Soms, bijvoorbeeld na een grote inspanning, kan het voorkomen dat je spieren stijf zijn en niet soepel meer bewegen. Veel verschillende stoffen in onze voeding kunnen spieren laten ontspannen of helpen bij herstel. Hieronder een paar voorbeelden.

Magnesium

Magnesium is een goede ontspanner voor ons spierweefsel. Het kan helpen bij stijve, stramme spieren na sport en heeft ook een ontspannende invloed op je hoofd.

Kalium

Kalium is een mineraal dat voorkomt in groente en fruit. Kalium is nodig voor een goede werking van de spieren en het zenuwstelsel. Het speelt ook een rol in de samentrekking van spieren en de geleiding van zenuwprikkels.

Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen voor eiwitten. Spieren bestaan grotendeels uit eiwitten. Door training ontstaan er als het ware scheurtjes in de spieren. Aminozuren kunnen mogelijk je spieren herstellen na sport.

MSM

MSM wordt als voedingssupplement ingezet om het bewegingsapparaat te ondersteunen, bijvoorbeeld bij ouderen of sporters. Maar dit gezondheidseffect moet nog verder worden onderzocht. Het komt in kleine hoeveelheden in onze voeding voor: fruit, groenten, vlees en melk.

CBD-olie / Hennepzaadolie

Olie, gewonnen uit hennepzaad, wordt veel gebruikt voor soepele spieren en gewrichten.