Menstruatie

Tijdens of vóór de menstruatie kun je ongemakken ervaren, zoals stemmingswisselingen, gespannen borsten of eetbuien. Bepaalde vitamines kunnen de aanmaak en de activiteit van de vrouwelijke hormonen in het lichaam reguleren. Welke supplementen kunnen ondersteuning bieden rondom je menstruatie?

Vitamine B6

Extra vitamine B6 kan helpen bij ongemakken rond de menstruatie, zoals prikkelbare gevoelens of gespannen borsten. Vitamine B6 biedt ook verzachting aan het hoofd. Deze vitamine reguleert de aanmaak en de activiteit van hormonen in het lichaam, vooral van de vrouwelijke hormonen.

GLA

GLA is een vetzuur afkomstig uit zaden van de teunisbloem, de borageplant en zwarte bessen. GLA komt nauwelijks in de dagelijkse voeding voor. Het lichaam maakt dit vetzuur zelf aan uit linolzuur, dat wel veel voorkomt in voeding, zoals zonnebloemolie. In sommige situaties kan extra GLA zinvol zijn. GLA kan ondersteuning bieden bij ongemakken vóór de menstruatie, zoals stemmingswisselingen, gespannen borsten of eetbuien. Maar meer onderzoek is nodig om dit te kunnen aantonen. Uit de praktijk blijkt dat het wel enkele maanden kan duren voordat een gunstig effect van GLA merkbaar is.

Monnikspeper

Monnikspeper helpt bij fysieke ongemakken tijdens menstruatie.