Lever

De lever is één van de belangrijkste organen in ons lichaam. Samen met de galblaas speelt het een belangrijke functie in de afstemming van de stofwisseling van eiwitten, vetten en koolhydraten. De lever zorgt ook voor de reiniging van het lichaam, bijvoorbeeld na het drinken van alcohol of bij medicijngebruik.

Mariadistel

Mariadistel kan de reinigende werking van de lever ondersteunen. Dit is bijvoorbeeld nuttig bij alcoholgebruik. Ook heeft het een gunstig effect op de galfunctie, wat bijvoorbeeld de spijsvertering kan bevorderen.

Artisjok

Er zijn aanwijzingen dat artisjok een gunstige invloed kan hebben op de lever- en galfunctie. Op deze manier kan het helpen de spijsvertering te ondersteunen.

Chlorella

Chlorella is een groene alg waar veel voedingstoffen in zitten. In Japan wordt chlorella ook wel ‘geconcentreerd zonlicht’ genoemd, het is daar één van de populairste voedingssupplementen. Chlorella ondersteunt de reinigende werking van de lever.

Kurkuma

Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd heeft mogelijk verschillende gezondheidseffecten. Zo draagt het bij aan de gezondheid van de lever.