Huid

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en het is fijn als je huid prettig aanvoelt en er goed uitziet. Voor de vorming van cellen van de huid, het herstellende vermogen en de conditie kun je naast voeding kiezen voor voedingssupplementen. Welke stoffen kunnen een gunstig effect hebben op een droge huid en je huidgezondheid bevorderen?

Vitamine B2

Vitamine B2 is belangrijk voor haar, een gezonde huid en nagels. Vitamine B2 zit vooral in zuivel, vlees en groente.

Biotine

Biotine, behorend bij de B-vitamines, stimuleert de haargroei, helpt de huid gezond te houden en mogelijk ook de nagels. Vroeger werd biotine ook wel vitamine H, van huid, genoemd.

Zink

Zink is van belang voor de aanmaak van eiwitten en daarmee voor groei en vernieuwing van weefsel. Het speelt een rol bij het gezond houden van huid, haar en nagels.

Vitamine A

Vitamine A is van belang voor de vorming van cellen die in je huid voorkomen en daarom belangrijk voor de gezondheid van je huid. Deze cellen komen ook voor in je haar en tandvlees. Waarschijnlijk is vitamine A dus ook goed voor je tandvlees en haar, maar hiervoor is meer wetenschappelijk onderzoek nodig.

Koper

Koper is betrokken bij de pigmentatie van huid en haar, het afweersysteem en vormt een onderdeel van ons lichaamseigen antioxidantsysteem. Koper is ook goed voor het bindweefsel en ondersteunt de botvorming.

Collageen

Collageen is een eiwit dat je lichaam zelf aanmaakt. Het is een onderdeel van je bindweefsel en je huid. Het zorgt bijvoorbeeld voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Collageen zit ook in je botten, pezen, bloedvaten en kraakbeen. Als je ouder wordt maakt je lichaam minder collageen aan.