Bij een ongemak

Het loopt niet altijd zoals je het liefst zou willen. Als je last hebt van een ongemak heeft dat vaak impact op je gezondheid. En het kan zelfs je dagelijks functioneren beïnvloeden, bijvoorbeeld doordat je minder activiteiten kan ondernemen dan je zou willen. Een gebalanceerd dieet en gezonde levensstijl zijn essentieel om lichamelijke en geestelijke ongemakken te voorkomen. Door gezond te eten en veel te bewegen kan je bijvoorbeeld je kans op ziekten verlagen en blijf je langer fit. Bij een gezonde levensstijl hoort voldoende lichaamsbeweging, niet roken en een goede nachtrust. Als aanvulling op een gebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl, kan je bij een ongemak ook supplementen gebruiken.

Voedingssupplementen bij een ongemak

Voedingssupplementen kunnen je op verschillende manieren een bijdragen ondersteunen bij fysieke of mentale ongemakken. Bepaalde vitaminen helpen bijvoorbeeld om energie vrij te maken in je lichaam, zoals vitamine C. Zo is suppletie met vitamine C nuttig bij vermoeidheid. Wanneer je juist ondersteuning nodig hebt voor je spieren of bij het behoud van sterke botten, kan magnesium weer uitkomst bieden.

Er zijn ook veel kruidensupplementen die worden gebruikt bij verschillende ongemakken. Zo kunnen valeriaan en Sint-janskruid een gunstige invloed hebben op je gemoedstoestand, doordat deze kruiden bijdragen aan een goede geestelijke balans. En een supplement met kurkuma kan bijvoorbeeld weer helpen bij het soepel houden van de gewrichten.

Medicijngebruik of ziekte

Wanneer je een voedingssupplement wilt gebruiken ter verlichting van bepaalde ongemakken, maar je ook gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt, is het belangrijk om eerst een gezondheidsprofessional te raadplegen. Bepaalde voedingsstoffen kunnen namelijk de werking van medicijnen beïnvloeden. Ook kan het gebruik van bepaalde medicijnen de opname van voedingsstoffen in je lichaam verminderen. Lees hier meer over het gelijktijdig gebruik van medicijnen en supplementen.

Wil je meer weten? Klik gauw verder!

Wil je weten welke supplementen je allemaal kunt gebruiken bij een ongemak? Klik dan op het onderwerp uit onderstaande lijst voor meer informatie.

Blaas
Bloedvaten / aderen
Cholesterol
Darmen / stoelgang
Hersenmist
Gehoor
Gemoedstoestand / neerslachtig
Gewrichten / kraakbeen
Hart
Huid
Lever
Mannelijke vruchtbaarheid
Menstruatie
Misselijk
Moe
Ogen
Prostaat
Spieren
Weerstand
Zweten