Gezondheid

Gezondheid en voeding hebben veel met elkaar te maken. Door een gezonde en gevarieerde voeding, aangevuld met voedingssupplementen, krijgen we voedingsstoffen binnen die nodig zijn voor onze organen en belangrijke processen in ons lichaam. Bijvoorbeeld voor hart en bloedvaten, de botten of een goed afweersysteem.

Verschillende situaties, andere behoeftes

In elke levensfase verandert je voedingsbehoefte. Kinderen en jongeren in de groei hebben bijvoorbeeld andere behoeftes dan een vrouw in de overgang of ouderen. Ook je leefstijl is van invloed. Wanneer je vegetarisch eet, heb je waarschijnlijk andere voedingstoffen nodig. Iemand die tijdens een prestatie het uiterste van zijn lichaam vraagt, bijvoorbeeld bij een sportwedstrijd, heeft ook vaak baat bij andere voeding.

Daarnaast zijn ook externe factoren belangrijk. Gebruik je medicijnen of heb je ongemak? In die situaties kunnen andere behoeftes ontstaan. Bijvoorbeeld als je wilt werken aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte of bij neerslachtige gevoelens.    

Voor elk van deze situaties en meer staan op deze website een aantal stoffen, denk aan vitamines, mineralen, kruiden of andere stoffen, die voor jou mogelijk nuttig kunnen zijn.

Een gezonde voeding is de basis, aangevuld met voedingssupplementen.